Here we can all chat about fixing the AT+ command structure and the associated responses.
User avatar
By arjun_araya
#59522 HI ,

AT+CIPSTART command returns ERROR!!!

My algorithm is as follows:

AT+CWMODE=1\r\n //SET AS STATION

AT+CWJAP="<ssid>",\"<password>"\r\n //CONNECTED TO ROUTER

AT+CIFSR\r\n // STATION IP

AT+CIPMUX=0\r\n //SINGLE CONNECTION

AT+CIPSTART=\"TCP\",\"192.168.0.12\",5005\r\n // TO CONNECT SERVER

I tried different IP and PORT ..... but returns only ERROR :|
User avatar
By arunpaul
#64376
arjun_araya wrote:HI ,

AT+CIPSTART command returns ERROR!!!

My algorithm is as follows:

AT+CWMODE=1\r\n //SET AS STATION

AT+CWJAP="<ssid>",\"<password>"\r\n //CONNECTED TO ROUTER

AT+CIFSR\r\n // STATION IP

AT+CIPMUX=0\r\n //SINGLE CONNECTION

AT+CIPSTART=\"TCP\",\"192.168.0.12\",5005\r\n // TO CONNECT SERVER

I tried different IP and PORT ..... but returns only ERROR :|



This ip is wrong "192.168.0.12".This is not a valid one.And also PORT should be 80.
User avatar
By martinayotte
#64383
arunpaul wrote:This ip is wrong "192.168.0.12".This is not a valid one.And also PORT should be 80.


That is all depending of the project context :
His server could really be at this 192.168.0.12 address, and the server could maybe listen to 5005 port using a TCP python script ... :ugeek:
User avatar
By Tonymura
#65489 Hi any update to this project
I have the very same issues with the commands showing an error.

Code: Select allAT+CWMODE=1, select STA mode;
 AT+RST, reset;
 AT+CWJAP=<ssid>, <password>, let WiFi module connect to the router, for example: AT+CWJAP="LCTECH","12345678";
AT+CIPMUX=1, open multiple connections;
 AT+CIPSERVER=1,8080, configure the TCP server, set the port number;
 AT+CIFSR, view the IP address in STA mode, such as: STAIP, “192.168.1.103”;
AT+CIOBAUD=9600,set Baud rate to 9600.