Left here for archival purposes.
User avatar
By alonewolfx2
#8700 i tried but it didnt solved. here is some bootlog. its freezing after last garbage line.( 153 minutes later after first data send)
it seems nodemcu booting "boot mode:(3,6)" mode before freezing.
Code: Select all
 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,7)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R
B+LĞHHB%Ì`áØ


NodeMCU 0.9.5 build 20150127  powered by Lua 5.1.4
> ip yok
ip aldim
17.75.7500

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R
B+LĞHHB%Ì`áØ


NodeMCU 0.9.5 build 20150127  powered by Lua 5.1.4
> ip yok
ip aldim
17.75.7500

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,0)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R
B+LĞHHB%Ì`áØ


NodeMCU 0.9.5 build 20150127  powered by Lua 5.1.4
> ip yok
ip aldim
17.75.7500

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R
B+LĞHHB%Ì`áØ


NodeMCU 0.9.5 build 20150127  powered by Lua 5.1.4
> ip yok
ip aldim
17.75.7500

 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,7)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R
B+LĞHHB%Ì`áØ


NodeMCU 0.9.5 build 20150127  powered by Lua 5.1.4
> ip yok
ip aldim
17.75.7500


 ets Jan  8 2013,rst cause:2, boot mode:(3,6)

load 0x40100000, len 30024, room 16
tail 8
chksum 0x16
load 0x3ffe8000, len 2728, room 0
tail 8
chksum 0x5a
load 0x3ffe8ab0, len 13652, room 0
tail 4
chksum 0x4a
csum 0x4a
R Ä+DĞBJJ%$ìàƒˆRÀØšŒÚ !Û‰˜LÚ\�@*‚9±„ÒÛP1   #‰R‡Í±9   !òP±
User avatar
By manawyrm
#8736 I do have the issue too on my ESP-01 board.
It works for about 20-30 reboots, then it hangs there in bootloader mode.
Pulling GPIO0 either high or low strangely results in bootloader-mode for both configurations, when let floating, the chip boots into nodeMCU. Any ideas?
User avatar
By martinm
#8738 Same here after several 10 deep sleeps, captured this in zombie mode with off-the-shelf NodeMCU 0.9.5 build 20150127

MEM CHECK FAIL!!!\r\n
Fatal exception (29):\r\n
epc1=0x40222788, epc2=0x00000000, epc3=0x00000000, excvaddr=0x00000044, depc=0x00000000\r\n

Checked the pins with an oscilloscope. There is a heavy (voltage > Vcc) 1kHz oscillation on the GPIO0 pin in the error case.

That signal is always there when booting but in the boot-ok case it disappears after about 100ms.