Chat freely about anything...
User avatar
By Alex P
#21514 Like most of the people here have pointed out you are probably using the older version of the IDE (or the esp board library for arduino).

I'm having similar problem with all of my project, which do not behave as they used to, and cannot find the functions in the latest SDK documentation. I assumed that Arduino tool (any version of it) would download the latest version of the ESP board and libraries (through boards manager), which in turn would have the latest SDK... However that does not seem to be the case :(
User avatar
By Silber.Rahmen
#39394
ArnieO wrote:This works for me:
Code: Select all...

void setup()
{
  WiFi.begin(ssid, pass);
  WiFi.config(ip, gateway, subnet);

  //Wifi connection
  while (WiFi.status() != WL_CONNECTED) {

...


Similar code works for me, too.
But: The reference (file:///C:/Programme/Arduino/reference/arduino.cc/en/Reference/WiFiConfig.html) says:
Calling WiFi.config() before WiFi.begin() forces begin() to configure the WiFi shield with the network addresses specified in config().
You can call WiFi.config() after WiFi.begin(), but the shield will initialize with begin() in the default DHCP mode. Once the config() method is called, it will change the network address as requested.
User avatar
By manoj
#63829 I am able to set the static ip as required by me but when I use the same in browser for gpio or even ping it does not work where as the default ip works fine.

Please suggest the solution

Thanks
Manoj